måndag 3 maj 2010

Köttklister

Trombin, så kallat köttklister, är en livsmedelstillsats tillverkad av djurblod som kan användas för att klistra ihop mindre köttdelar till något som ser ut som hela köttstycken.
EU-kommissionen har sagt ja till köttklister, men nästa vecka gör den svenska Europaparlamentarikern Åsa Westlund (S) ett försök att stoppa tillsatsen. Om en majoritet av ledamöterna i Europaparlamentets miljöutskott ställer sig bakom resolutionen, blir det omröstning i hela Europaparlamentet längre fram i vår.

Jag vill inte ha fuskkött, jag vill inte ha onödiga tillsatser eller färgämnen och jag vill inte ha artificiella smaksättare. Det börjar bli svårt att handla mat utan att få hem skit, hur försiktig man än är. Den butik som nobbar falskheten helt och satsar på riktig mat man kan äta med gott samvete skulle jag vilja handla i. Finns ingen än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar